Just Jack @ WATT 25 Oktober 2009

Datum: 25 Oktober 2009.
Lokatie: WATT, Rotterdam.
Concert: Just Jack, + Shane Shu

Cvshane_shuVoordat we richting WATT afreisden waren we al op de hoogte dat het concert niet uitverkocht was. Vreemd aangezien Just Jack ergens begin 2007 toch hoog in de hitlijsten stond met het nummer ‘Starz’. Als we eenmaal binnen zijn zien we dus ook maar een kleine vijftig man in de zaal staan. Blijkbaar trok de naam Shane Shu, het voorprogramma deze avond, niet de aandacht bij de bezoekers om er vroeg bij te zijn.

Wij waren daarentegen wel benieuwd naar deze in Canada geboren muzikant, met Nederlandse ouders, die op z’n eenentwintigste naar Amsterdam verhuisde. Omdat hij had gehoord van, en benieuwd was naar, de seks, drugs en rock ’n roll reputatie van onze hoofdstad. Dat het hem goed is bevallen blijkt wel uit zijn langere verblijf. We hoeven niet lang te wachten want Shane staat te popelen om het podium op te komen.

Enthousiast en vrolijk bedankt hij ons alvast voor de kans om hier te kunnen optreden en vraagt of wij er ook zin in hebben. Er wordt nog wat flauwtjes gereageerd, maar zodra de eerste song wordt ingezet verdwijnt het nonchalante van het publiek. Deze gast prikkelt de gehoorgangen wel degelijk.xc2 Qua stijl lijkt hij wat op Mika, vrolijke klinkende deuntjes gecombineerd met gekke geluidseffecten die je humeur binnen no-time opvijzelen.

Eenmaal bij ‘The Way She Talks To Me’ aangekomen, heeft hij ons dan helemaal in de palm van zijn handen. Er wordt dan ook lekker actief meegedaan door het aanwezige publiek. Het lijkt er zelfs op dat het in de zaal ook wat drukker is geworden. Maar voordat we het weten is het voorprogramma al weer afgelopen en eindigen we na vijf songs met ‘Blue’.

We duiken terwijl het podium wordt omgebouwd daarom gelijk even naar buiten om bij de merchandise tent zijn cd aan te schaffen. Want dit klonk zeker naar meer. Daarnaast doen we nog een gezellig babbeltje met de verkoopster die ons laat weten dat er na het optreden ook nog de mogelijkheid is om een handtekening te verkrijgen, voordat we terugkeren naar de zaal die nu wel aardig volgelopen is.

CvjustjackWanneer de Britse Jack Allsopp, oftewel Just Jack, het podium opkomt gaan de handen van iedereen in de zaal gelijk op elkaar. Het siert hem dan ook dat hij dit applaus bescheiden wegwuift om gelijk lekker relaí van start te gaan met ‘Writersblock’. Klaarblijkelijk van alle markten thuis schotelt hij ons een optreden voor met een degelijke mix van hiphop, soul, funk en disco welke hij soepeltjes aan elkaar rapt. Ook de thematiek van de teksten spreekt boekdelen over deze jonge man.

De emotionelere songs als ‘Glory Days’, ‘Snowflakes’ en ‘Day I Died’, worden net zo goed meegezongen als de vrolijkere tracks. Maar het zijn de meer upbeat songs die de mensen het liefste horen. Tijdens het optreden is goed te merken dat niet alleen het publiek het naar hun zin heeft maar ook Jack en zijn band. De back-up zangeres danst, host en klapt er naar lieve lust op los. Bij het energieke ‘Starz’ springt en zingt het publiek als een man mee. We worden na deze set sluiter ook nog even getrakteerd op een leuke toegift waarna wij evenals de andere bezoekers vol energie de zaal verlaten.

Just Jack setlist:

1xc2 Writersblock
2xc2 253
3xc2 so wrong
4xc2 talk too much
5xc2 Glory Days
6xc2 snowflakes
7xc2 Lo and behold
8xc2 Doctor Doctor
9xc2 no time
10 day I died
11 embers
12 starz

+ Toegift:
13 discofriends
14 goth at the disco

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s