The Virgins @ Rotown 12 April 2009

Datum: 12 april 2009.
Lokatie: Rotown, Rotterdam.
Concert: The Virgins

Dsc00056Wij hadden voor een kleine xe2x82xac 7,- online een kaartje gescoord voor de New Yorkse band The Virgins. Voornamelijk omdat het gelijknamige album van de heren al menig keer door onze speler heen was gegaan. We waren wel benieuwd hoe goed het live optreden van de heren, uit het decadente Lower East side, zou zijn.

De band het best te beschrijven is als een lekkere gitaarpop mix van The Strokes, MGMT en Five O’Clock Heroes heeft blijkbaar al wel ster allures want een simpel T-shirt is al op xe2x82xac20,- geprijsd. Volgens ons niet de beste manier om mensen over te halen in jouw merchandise te gaan lopen.

Het feit dat ze al een goeie twintig minuten te laat beginnen met hun optreden deed ze ook geen goed. Gooi daar dan nog de kleine geluidsproblemen bij en je hebt de start van een niet zo’n geweldig concert. Bij de eerste 4 nummers van hun album, welke naar onze mening veel te zoet en popachtig gespeeld worden, wordt er totaal niet meegezongen of zelfs maar gedanst. De handjes van het publiek gaan daarnaast ook amper op elkaar.

Pas bij het nummer ‘Murder’ komen de mannen los, ze laten de te zoete en zachtaardige Britpop stijl achter zich en gaan voor de wat ruigere aanpak. Hierdoor komt ook uiteindelijk het overgrote deel van het publiek los. Jammer genoeg zijn we dan al op de helft van de setlist. Ze bexc3xabindigen het korte optreden, er is uiteindelijk maar een klein uurtje gespeeld, met enkele favorieten van het publiek. ‘One Week Of Danger’ en ‘Fernando Pando’ twee nummers die bekend zijn geworden doordat ze gebruikt zijn in de tienerserie Gossip Girl.

Om het weinige materiaal dat het drietal tot nu toe op hun eigen naam heeft staan aan te vullen worden er als toegift twee covers gespeeld; ‘Up The Junction’ van Squeeze en ‘Devil Inside’ van INXS faam. Deze vallen gek genoeg bijna beter in de smaak dan de bands eigen repertoire.

Nee, een avond om over naar huis te schrijven was het niet. Wij raden de jongens dan ook aan wat meer aan hun timing en publieks interactie te werken. De nummers op zich zijn prima en lekker om mee te zingen, maar daar moet dan wel de inclinatie naar zijn.

Setlist:

Radio Christiane
She’s Expensive
Hey Hey Girl
Love is Colder Than Death
Murder
Rich Girls
Private Affair
Teen Lovers
One Week of Danger’
Fernando Pando
Toegift:
Up The Junction (Squeeze cover)
Devil Inside (INXS cover)

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s