The Subways @ WATT 28-03-2009

Datum: 28 maart 2009.
Lokatie: WATT, Rotterdam.
Concert: The Subways + Daily Bread.

Cvthe_subwaysMet mijn twee gewonnen kaartjes ging ik zaterdag richting WATT. In de vaste veronderstelling dat ik nog wel een andere concertganger blij kon maken met een gratis kaartje. Niets was minder waar, want iedereen die ik tegenkwam was al voorzien van een entreebewijs. Dus dan maar snel naar binnen want de klanken van Daily Bread, die het voorprogramma die avond verzorgden, kwamen mij buiten al te gemoed.

Het was de eerste keer sinds de verbouwing en naamsverandering dat ik weer eens voet zette in het pand aan de west kruiskade. Het moet gezegd worden het ziet er goed van binnen. Aangezien ik nog niet eerder van de band gehoord had was ik dus wel benieuwd naar het Indie bandje uit Leeuwarden/Emmeloord. Snel het polsbandje om en dan door naar de zaal, waar het al redelijk druk is. Maar druk wil nog niet zeggen enthousiast.

Alhoewel Daily Bread, bestaand uit Kimberly (philicorda orgel), Stefan (drums) en Chris (bas), zeer gedreven spelen krijgen ze het overgrote merendeel van de zaal niet mee. Er is een klein groepje vooraan dat wel danst en het trio toejuicht. Waarop Kimberly ook nog even het podium afkomt om met ze mee te dansen tijdens een van de nummers. Zonde dus, maar naar later blijkt kwam iedereen uitsluitend voor The Subways.

Na een snelle set ombouw krijgt de zaal dan waar ze voor gekomen zijn. Billy Lunn, die even op non actief heeft gestaan door stemproblemen en een keeloperatie, haalt de tijd dat hij weg was nu vet in gedurende een zegetocht langs verscheidene poppodia en festivals. Springend van de backdrum en over het podium rennend in zijn blote bast schreeuwt hij zijn stem weer helemaal schoor.

Maar ook de sexy Charlotte Cooper leeft zich lekker uit, met haar versie van de gitaar/been sprong. Daarachter zit de onnavolgbare Josh Morgan die zijn ding doet op de drums. Dit drietal weet met een aardige mix van de tot nu toe uitgebrachte albums ‘Young For Eternity’ en ‘All Or Nothing’ de, nu volle, zaal helemaal gek te maken. Stagedivers en crowdsurfers worden dan ook veelvuldig gespot.

De nummers ‘Obsession’, ‘Mary’, ‘I Won’t Let You Down’ en ‘I Want To Hear What You Have Got To Say’ werden ook allemaal uit volle borst meegezongen.

Zo krijgen we een goed gevuld uur met de nodige clich’s. Zoals het publieksparticipatie tijdens ‘Oh Yeah’ waar de ene zijde van de zaal tegen de andere zijde op werd gedirigeerd, maar ook de puntentoekenning voor het Rotterdamse publiek welke van een 8,5 al gauw naar een 10 werd verheven.

Bij het allerlaatste nummer ‘Rock & Roll Queen’ is de helft van de zaal in een kolkende pit veranderd. Waarop Billy ook nog eens lekker mee doet en een duik het publiek in neemt waar hij even word rondgedragen voordat stagehands hem weer richting podium verplaatsen.

Een top avond dus, al hadden de clich’s wel iets minder gemogen want zeker weten dat Utrecht de volgende avond ook een 10 uitgedeeld heeft gekregen.

*/*/*/*/*/*/*/*
setlijst:
* Kalifornia
* Take Me Away
* Burst
* Obsession
* Oh Yeah
* All Or Nothing
* Alright
* Mary
* Always Tomorrow
* Shake!Shake!
* I Won’t Let You Down
* I Want To Hear What You Have Got To Say
* With You
*/*/*/*/*/*/
* Strawberry Blonde
* Girls And Boys
* Rock & Roll Queen

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s