Heideroosjes @ Waterfront 03-11-2007

Datum: 3 november 2007.
Lokatie: Waterfront, Rotterdam.
Concert: Heideroosjes + Goldenboy(N).

Wij zullen ons zeker niet meer vergissen welke Goldenboy we voor ons hebben nadat we deze jongens hebben zien spelen. Vooral niet omdat hun Pop Punk echt wel wat anders is dan wat die Indie band Goldenboy uit Amerika voortbrengt.

Gekleed in genummerde shirts word de band aan ons voorgesteld door nummer 1 Toke.xc2 Nummer 2: B.T die zich echt helemaal maf speelt op de drums er gaat een enorme energie uit van deze gast, en nummer 1: Toke op main gitaar en vocals die het publiek ook heel leuk bespeelt en hij trekt dan ook alles uit de kast om er een geweldige show van te maken, en geeft ook ruimschoots toe dat hij een nummerxc2 totaal verkeerdxc2 gespeelt heeft. Niet dat het publiek daar ook maar iets van gemerkt heeft, want het klonk nog steeds te gek. En nummer 3: Nils de man op bas en vocals vult het drietal perfect aan.

De jongens zijn aan het einde van hun tour maar dat zou je totaal niet zeggen want ze spelen nog met zoveel plezier dat het voor de Heideroosjes opgekomen publiek toch word meegesleurd in de voor iedereen onbekende songs. ‘Opposites Distract’ sloeg zeker in als een bom en het refrein werd dan ook redelijk snel mee gezongen. En met ‘FFWD’ zorgde Goldenboy ervoor dat het publiek vooraan ook nog even begon te pitten. De jongens weten een goeie show neer te zeten en ze klinken rete goed maar waar ze omschreven worden als pop/punk moeten wij toch zeker een kanttekening maken dat de muziek mer pop dan punk is.

Met een Skoll na bijna ieder nummer en een ferme slok drank spelen de jongens zich recht in ons hart. Tuurlijk word de nieuwe CD enkele keren tijdens het optreden genoemd en we worden ook op enkele nummers ervan getrakteerd. We hadden bij aanschaf ervan al gehoord dat de heren na het optreden ook nog even zouden komen signeren en kletsen. Dat deden ze dan ook na het opruimen van hun instrumenten. Bij het geven van de krabbeltjes vertelden ze dan ook dat hun nieuwe album is uitgebracht door de Rotterdamse squash records en wat hun verdere plannen waren voor de avond namelijk flink uit hun dak gaan bij de Heideroosjes. Offstage zijn de jongens lekker normaal en super relaxt om mee rond te hangen. Voor ons zijn ze live zeker het zien en luisteren waard, dus wij houden voor volgend jaar de concertagenda’s weer in de gaten.

Wanneer we nog even staan te wachten terwijl het podium word omgebouwd nemen we een kijkje bij de uitgestalde merchandise en daar zaten weer wat leuke dingetjes tussen hoor. We hadden natuurlijk al de CD ‘Healing Is A Team Effort” van Goldenboy gekocht om te laten signeren en nu zagen we ook de nieuwe van de Heideroosjes ‘Chapter Eight-The Golden State’ welke we snel bij het groeiend stapeltje merchandise neer legde om daar nog een misdruk T-shirt, die je kon zoeken uit een bak voor maarxc2 xe2x82xac5,-,xc2 aan toe te voegen. Deze jongens denken met de fans mee, voor iedere formaat portemonnee is er wel iets leuks en je kreeg er ook nog een promootje van de Battle Of The Sexes bij.

De jongens zijn eindelijk weer terug voor een optreden in het Waterfront en zo te horen hebben ze d’r heel veel zin in. Het publiek kan haast niet wachten op de eerste klanken en zodra dan ook de intro van ‘Oh Heideroosje’ klinkt gaat de zaal resoluut los. Snel gevolgd met een nummer van de nieuwe CD, waarbij de eerste goeie moshpit van de avond al flink op gang kwam. Niet veel later zagen we ook al de eerste crowdsurfer voorbij komen op de klanken vanxc2 ‘Ik Wil Niks’.

De afwisseling van oud en nieuw materiaal had misschien iets beter gekunt meerdere nieuwe songs oprij zorgde voor enige versuffing bij het publiek die de teksten nog niet helemaal goed genoeg konden mee zingen. Maar dat was snel opgelost nadat de oude vertrouwde nummers als ‘Johnny en Anita’, ‘Scapegoat revolution’ gespeeld werden.

Het was een geweldige avond die nog lang duurde zeker met de grappen en grollen van frontman Marco die een met telefoon filmende jongen liet plaats nemen in de vrijgemaakte ruimte voor de pit. Met de woorden ‘jij bent een stoere jongen’ , ‘dat staat straks zeker op Youtube’ en ‘eens kijken hoe lang je dat zo nog kan volhouden’ om vervolgens vet hard in te zetten met het nummer ‘Lekker Belangrijk’. Al zijn deze jongens al 18 jaar bezig je kan ze zeker geen niet omschrijven als oud, ze feesten en beesten er nog net zo op los als in de begin jaren en dat merk je goed aan de samengeschoolde mensen van alle leeftijden. Nee, de Heideroosjes zijn zeker nog niet klaar en mogen van ons nog vele jaren doorgaan.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s