Frank Black @ Waterfront 03-07-2007

datum: 3 juli 2007.
lokatie: Waterfront, Rotterdam.
concert: Frank Black.

Het was even zoeken naar de ingang van Waterfront, maar we hadden het eigenlijk moeten weten met die naam dat het langs de kade moest zijn. Eenmaal aangekomen en met het eerste biertje in de hand konden we, aangezien de openingsact ‘Bromheads Jacket’ gecanceld had, buiten nog lekker genieten van het mooie weer en de gezellige groep mensen die, verzameld op het terras, rond de tourbus zaten.

We konden op ons gemak de zaal inlopen nadat we ons kaartje hadden afgegeven aan de twee stevige maar zeer vriendelijke portiers. De zaal was goed gevuld met mede fans die al aardig aan het converseren waren welke nieuwe nummers er gespeeld zouden worden. Het gerucht dat er een soort muzikale hommage aan Herman Brood zou plaats vinden kwam dan ook geregeld voorbij. En niet zonder reden want dit is toch de promotietour voor de nieuwe CD’s Frank Black 93-03 (een best of compilatie van FB) en Bluefinger (Black Francis’s inspiratie door de schilderijen van Herman Brood.)

Zo rond 21.30 kwam Frank het podium op lopen onder een luid gejuich en geapplaudisseer van de zaal. En begon aan een klein halfuur akoestisch gevuld met nummers als: Brackish boy, Cactus, (waarin hij vervolgens de namen Golden Earring, Shocking Blue, Cuby+Blizzards and Herman Brood spelde in plaats van de gebruikelijke Pixies), Holiday song, (I Want To Live On An) Abstract Plain, She took all the money, Calistan, en I’ll be blue (waar hij even de fout in ging door met de tweede vers te beginnen gevolgd door zijn uiting van “ah, I fucked it up”.xc2 Dit was een leuke opening van het optreden, lekker ontspannen en er werd flink wat gedold en gereageerd op elkaar wat ook doorging nadat de rest van de band er bij kwam.

Maar voor het volgende waren we toch uiteindelijk gekomen, het ruigere werk. Het eerste nummer, Los Angeles, werd dan ook gelijk goed ontvangen, met een beetje pitten voorin de zaal en de eerste druppels bier die in het rondvlogen.

De daarop volgende nummers werden uitzinnig meegezongen en Frank ging als een beest tekeer rollend over het podium en zijn teksten luid schreeuwend. Hij genoot er klaarblijkelijk net zo van als dat wij deden. Naast het bekendere werk als: Old black dawning, Thalassocracy, Freedom rock, Six sixty six (acapella), Robert onion, California bound, Massif centrale, Manitoba, Dead man’s curve, Remake/remodel, Rockafeller skank, kregen we ook nummers te horen van de door Herman Brood geinspireerde CD.

Met nummers als Threshold apprehension, Your mouth into mine, Lolita (over zijn dochter Lola), Tight Black Rubber (verwijzing naar de rubber band voor het heroine gebruik), captain Pasty (verwijzing naar zijn sprong van het hilton), en zelfs een cover van brood’s nummer ‘You can’t break a heart and have it’. Wij hadden graag nog “Angels Come To Comfort You” gehoord maar helaas de heren moesten ervandoor want ze moesten nog een eind rijden. Wie weet word deze nog tijdens een van de andere optredens gespeeld.

Wij zijn uit ons dak gegaan en Frank deed met ons mee; het was dus meer dan de moeite waard en we kunnen een ieder die er over denkt om een toekomstig optreden bij te wonen het zeker aan raden, niet denken maar gewoon doen want deze man weet het publiek helemaal gek te maken.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s